Werkgroep Kerk in Actie, ook in 2015 een geweldig resultaat!

Werkgroep Kerk in Actie, ook in 2015 een geweldig resultaat!

Opnieuw heeft de werkgroep Kerk in Actie, dankzij de inzet en de giften van veel gemeenteleden, het bedrag van 10.000,- euro kunnen overmaken naar het Indonesië  Project  “Rumah Impian’ op Jogjakarta.
Onderstaand ziet u hoe we aan dit geweldige bedrag zijn gekomen.

lees meer »
 
Nieuwjaarswens Rumah Impian Nieuwjaarswens Rumah Impian


We ontvingen voor de Bronkerkgemeente deze nieuwjaarskaart van de kinderen van Rumah Impian.

 
Indrukwekkende foto-fietstocht voor Rumah Impian Indrukwekkende foto-fietstocht voor Rumah Impian


Op 14 juni hebben we met een 20-tal deelnemers de foto-fietstoertocht gefietst voor Rumah Impian. Een ietwat bedompte dag werd opgeleukt met vele lichtpuntjes. De tocht voerde ons door de omgeving van Beekbergen.

lees meer »
 
Hoe ga je met de aarde om? Hoe ga je met de aarde om?

Op zondag 8 feb. stond het thema ‘Hoe ga je met de aarde om centraal”. Dit thema werd voorbereid door de werkgroep Kerk in actie. De dienst kreeg vorm door het zingen van mooie eigentijdse liederen over schepping, gerechtigheid, samen delen en goed rentmeesterschap.    
 Het koor New Relations zong prachtig o.a. het nummer ‘You raise me up’. Er was een ‘bevlogen ‘ overdenking over eigen verantwoordelijkehid als het gaat om duurzame keuzes. Keuzes die niet vrijblijvend zijn, maar die we ècht moeten maken. Om daardoor de wereld beter achter te laten voor de komende generaties.  De kinderen van de kindernevendienst maakten van oude melkpakken leuke portemonneetjes. Ze lieten daarmee zien dat afval juist grondstof kan zijn voor nieuwe produkten.

lees meer »
 
Resultaat Kerk in actie project Rumah Impian in 2014 Resultaat Kerk in actie project Rumah Impian in 2014

Collectes                                                 2922,00
Kerk op de Catt walk                               4004,00
Kadotafel/speculaastaarten etc               1828,00
DV duiker                                                  945,00
Kerk in Actie project kalender                    575,00
Fancy Fair Rumah Saya                            275,00
Workshops                                                 250,00
                                                           ===============
GEWELDIGE OPBRENGST 2014        10.799,00 euro
 
Namens Rumah Impian bedankt de werkgroep Kerk in actie Bronkerk iedereen die heeft bijgedragen voor dit prachtige resultaat.

 
Januari 2015 Januari 2015

Deze maand is de werkgroep nog druk met de verkoop van de jaarkalender 2015 waarvan een groot gedeelte van de opbrengst voor Rumah Impian is. Ook de opbrengst van de speculaastaarten en het gevulde krentenbrood, die u in de Duiker kunt kopen, komt na aftrek van de kosten ten bate van dit doel.

In januari begint de werkgroep met de voorbereiding voor een speciale kerkdienst op zondag 8 februari 2015. Tijdens deze dienst, die in het teken staat van wetenswaardigheden in Indonesië qua milieu, informeren wij u dan natuurlijk weer over het project en de acties die we hiervoor willen organiseren in het voorjaar.

 
December 2014 December 2014

7 december collecteren we voor ons Indonesië project Rumah Impian op Yogjakarta. Na het bezoek van Hannie Bloem van Rumah Saya hebben we nog een aardige mail van Sammy (de directeur) gekregen waarin hij ons bedankt voor onze acties en voor onze gebeden. Ook ontvingen wij het jaarverslag over 2013 van hem.
Heeft u interesse om het jaarverslag te lezen klik dan hier.

 
November 2014, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie November 2014, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie

Hanny Bloem van Rumah Saya is terug van haar Indonesiëreis en ze heeft daar voor ons een prachtige film gemaakt over Rumah Impian. In een uitgebreid interview met Sammy Lapudooh, de oprichter van Rumah Impian wordt ons een goed beeld gegeven hoe het er bij Rumah Impian aan toe gaat. Bekijk hier dit interview

Momenteel worden 7 jongens en 7 meiden opgevangen. Zij wonen doordeweeks in het opvanghuis en gaan het weekend terug naar het ouderlijk huis. In Rumah Impian hebben ze zowel voor de jongens als voor de meiden een aparte woning. Met deze 14 kinderen zitten de huizen vol. Ze gaan doordeweeks naar school. De oudere jeugd op de fiets en de jongere kinderen met een busje.


Vrijwilligers Rumah Impian

lees meer »
 
Bezoek aan Rumah Impian Bezoek aan Rumah Impian

In september zal Hanny Bloem, activiteitenbegeleidster van Rumah Saya, een rondreis maken door Indonesië en speciaal voor de Bronkerk een persoonlijk bezoek brengen aan Rumah Impian in Yogyakarta. Ze zal daar Sammy Lapudooh ontmoeten, de oprichter van het opvanghuis en zal namens onze gemeente  lekkernijen en cadeautjes overhandigen voor de kinderen. We zijn haar dankbaar dat ze 'Ons Rumah Impian' nog dichter bij onze gemeente wil brengen.

lees meer »
 
Fancy Fair Rumah Saya – Rumah Impian Fancy Fair Rumah Saya – Rumah Impian

Zaterdag 12 april heeft de werkgroep Kerk in Actie samen met de activiteitenbegeleiders van Rumah Saya een Fancy Fair georganiseerd, waarbij de opbrengsten voor Rumah Impian bestemd waren.
Een prachtig zonnige lentedag was het die 12e april en dat maakte het voor de bewoners en haar familie aanlokkelijk om de fancy fair te bezoeken en tussen de kralen, knuffels, beeldjes, boeken,  bloemstukken etc. te snuffelen.

lees meer »
 
Paasverhaal vanuit Rumah Impian

Paasverhaal vanuit Rumah Impian

Hard werken om mijn droom waar te maken.
 
Mijn naam is Julianto. Mijn vrienden noemen me Juli. Ik ben geboren op Borneo, op 16 juli 1997. Ik heb sinds 2008 in het Rumah Impian opvanghuis gewoond, samen met andere voormalige straatkinderen. Ik zit nu in de 3e klas. Voordat ik in Rumah Impian kwam had ik heel wat van het ruige leven op de straat meegemaakt.
Mijn straatleven begon toen mijn ouders in 2003 gingen scheiden, waarop mijn moeder besloot op Borneo te blijven, maar mijn vader naar het eiland Batam vertrok. Met mijn oudere drie broers werden we
achtergelaten bij mijn grootmoeder in Djetis, Yogyakarta.

lees meer »
 
Reis door jongeren naar Indonesië

Reis door jongeren naar Indonesië

Na afloop van de kerkdienst van 26 januari gaven Joanne en Jacomijn van Houweling een presentatie van hun reis naar Indonesié. Voor een impressie van dit bezoek aan Rumah Impian en de straatkinderen aldaar,
zie: Art of Life reis.
Tevens werd in deze dienst de opbrengst voor dit project over 2013 bekend gemaakt. Zie: opbrengsten Rumah Impian 2013.

 
Terugblik Indonesiche lunch voor 'Rumah Impian'

Terugblik Indonesiche lunch voor 'Rumah Impian'

Op zondag 3 november werd de dankdag voor oogst en gewas gevierd in de Bronkerk, welke in het teken stond van de Wereldmaaltijd. De FAO ( voedsel- en landbouw-organisatie van de Verenigde Naties) heeft berekend wat iedere wereldbewoner elke dag zou kunnen eten als de wereldvoedselproductie gelijk verdeeld zou zijn. Deze hoeveelheid voedsel wordt de Wereldmaaltijd genoemd  en laat zien dat er meer dan genoeg voedsel is voor iedereen!

lees meer »
 
September, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie

Staf van Anak Wayang in gesprek met leerlingen
September, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie

Achtergronden bij het project van Anak Wayang om pesten en geweld op scholen in Yogyakarta tegen te gaan.

Pesten is een groot probleem in Indonesië. Het is een land met verschillende culturen en geloven en deze verschillen zijn vaak de basis van pestgedrag.
Pesters worden in de Indonesische cultuur vaak nog gezien als machthebbers. Ze krijgen het voor elkaar om anderen te laten buigen, dus er wordt tegen ze opgekeken. Gepeste Indonesiërs zullen hun probleem daarentegen niet snel aan anderen vertellen. Als je gepest bent, is dit een teken van zwakheid. Ze houden hun problemen dus vaak stil en dit houdt het taboe rondom pesten in stand.

lees meer »
 
Juni, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie

Juni, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie

De werkgroep Kerk in Actie steunt sinds dit jaar het project Rumah Impian in Indonesië. Vertaald het “droomhuis”.  Rumah Impian probeert ervoor te zorgen dat kinderen die op straat leven onderwijs krijgen en eventueel in overleg met de ouders tijdelijk in een opvanghuis kunnen wonen. In de kerkdienst van  7 april jl. is het project feestelijk van start gegaan. Wij zullen haar de komende 3 jaar ondersteunen.

lees meer »
 
Hartelijke groeten uit Indonesië van 'Rumah Impian' Hartelijke groeten uit Indonesië van 'Rumah Impian'

In het bestand dat u hier kunt downloaden vindt u de hartelijke groeten van het project 'Rumah Impian' uit Indonesië.

 
Project "Rumah Impian" feestelijk van start

Project "Rumah Impian" feestelijk van start

Zondag 7 april j.l. heerste er een oosterse sfeer in de kerk. Bij binnenkomst troffen de gemeenteleden een echte Riksja aan, in de kerkzaal een Indonesich landschapstafereel, veel wajangpoppen en een heel mooi liturgisch bloemstuk (zie foto) Het bloemstuk symboliseert en verenigt de beide landen met elkaar. Waarbij links een polderlandschap zichtbaar is, via het Hollandse riet de tropische bloemen naar voren komen en uiteindelijk rechts uitmondt in een bamboe landschap met bloemen. Voor en tijdens de dienst werd er mooie Indonesische muziek ten gehore gebracht door John Less.

Deze feestelijke inzet van de zondagmorgen was bedoeld  om het nieuwe project van de Werkgroep Kerk in Actie voor Indonesië een feestelijke start te bezorgen. Want  we hopen dat dit project de komende jaren ook bij u zal gaan leven. Wij houden u zoveel mogelijk op de hoogte van de plannen en acties.

Na afloop bij een kopje koffie, is de gemeente uitgebreid geïnformeerd over het project Rumah Impian (Huis van de dromen). Kort samengevat haalt deze organisatie straatkinderen van de straat en biedt hen de mogelijkheid om weer naar school te gaan. Wanneer u onderstaand verhaal van Anies Paramita leest, dan zult u begrijpen dat wij uit Ugchelen ons hiervoor willen inzetten!

lees meer »