Organisatie algemeen Organisatie algemeen

De Bronkerk, Protestantse Gemeente van Ugchelen, maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Het bestuur van de Bronkerk is gericht op een grote mate van lokale zeggenschap en verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de kerkelijke gemeente.

De gemeente kiest uit haar midden de ambtsdragers. Dat zijn leden van de gemeente die taken van pastorale zorg, bestuur en beheer uitvoeren. Zij doen dit werk voor een bepaalde periode, gewoonlijk vier jaar. De liturgie van de diensten waarin ambtsdragers hun taak aanvaarden en neerleggen weerspiegelt de roeping uit en de terugkeer binnen de gemeente.

Naast de ambtsdragers kent de Bronkerk een groot aantal vrijwilligers die regelmatig terugkerende taken uitvoeren in een werkgroep of zich inzetten voor een tijdelijk project.

Indien er vacatures bestaan voor ambtsdragers, werkgroepen e/o projecten, dan kunt u deze vinden op de pagina vacatures

Organisatieschema Organisatieschema