PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Tekst van de week Tekst van de week

Het kwaad zegeviert vaak, maar overwint nooit.  -Joseph Roux-

 
“Geef voor je kerk”

“Geef voor je kerk”

Dat is het thema voor de Actie Kerkbalans 2018. Bijna dagelijks staat de Bronkerk/De Duiker bol van de activiteiten waarbij ontmoeting centraal staat; de zondagse vieringen, de kleine huiskamerkringen, Kerkcafé, Eetcafé Duikeruit, filmavonden, Pilotclubs en nog veel meer. Daarnaast zijn er leerzame en bezinnende avonden op het vlak van geloof, kerk en maatschappij.
Ook het komende jaar gaan we met deze activiteiten door. Maar daarnaast wordt 2018 een bijzonder jaar met belangrijke investeringen! We beroepen een nieuwe predikant als opvolger van ds Bart Ramaker en gaan op zoek naar een nieuwe cantor/organist (V/M). Verder investeren we in “groot onderhoud” van de pastorie, nu deze in de zomer een paar maanden leegstaat. Deze investeringen zijn noodzakelijk om een waardevolle en inspirerende plek te blijven in het dorp.  Om onze plannen financieel mogelijk te maken vragen we van ieder lid van de Bronkerkgemeente een (extra) financiële bijdrage. Gemeenteleden ontvangen deze week het bijdrageformulier op het huisadres. Ook niet-leden worden van harte uitgenodigd een bedrag bij te dragen. Dat kan op bankrekening: NL36INGB0000833184 t.n.v. Bronkerk Ugchelen.  Klik hier voor de begroting 2018.
Helpt u mee onze plannen te realiseren?  Geef voor uw, jouw, onze  Bronkerk!
College Van Kerkrentmeesters

 
De islam in Nederland, bedreiging of uitdaging?

De islam in Nederland, bedreiging of uitdaging?Moet je bang zijn voor de islam of juist niet. Kan de islam een verrijking zijn voor ons land, of ondermijnt de islam nu net het wezen van onze Nederlandse cultuur? Hebben moslims een hekel aan christenen of zijn ze juist positief? Is ISIS nu typisch islamitisch of – zoals veel moslims zeggen – juist helemaal niet? En wat betekent dat voor de christelijke gemeenschap? Hoe moeten christenen zich tot de islam verhouden? Dat zijn vragen waarover we op 31 januari met elkaar willen nadenken.
BERNHARD REITSMA is bijzonder hoogleraar aan de VU voor ‘de kerk in de context van de islam’, lector ‘diversiteit en islam’ en docent missiologie en islam aan de Christelijke Hogeschool Ede . Hij houdt zich bezig vooral bezig met een christelijke respons op de islam.


Datum: woensdag 31 januari 2018, 20.00 uur Bronkerk

 
Gospelworkshop met André Bijleveld Gospelworkshop met André Bijleveld

Op zondag 11 februari 2018 is er een zangdienst met medewerking van gospelkoor Next Generation olv. André Bijleveld. Voorafgaand organiseren wij ’s ochtends een gospelworkshop, inclusief een maaltijd.
Passie, ritme, soul, zingen en swingen is een treffende omschrijving voor de gospelworkshop die je kunt meebeleven in de Bronkerk. Deze gospelworkshop is voor iedereen. Jong of iets minder jong, wel of niet gelovig, X-factor of juist niet. Zangervaring is niet nodig. Je enthousiasme en inzet maken het een onvergetelijke ervaring.
André Bijleveld, dirigent van onder andere de bekende formatie Gospel Boulevard, studeert met de deelnemers één of meerdere nummers in. En het ingestudeerde nummer wordt 's middags door de gelegenheidszangers en zangeressen, in de zangdienst, opgevoerd. Natuurlijk samen met de enthousiaste, ervaren zangers en zangeressen van gospelkoor Next Generation uit Apeldoorn.
Datum: zondag 11 februari 2018: workshop 10.30 u.; zangdienst 14.30 u.
Eigen bijdrage workshop en maaltijd: € 10 (maar mag geen bezwaar zijn); jongeren gratis.
Opgave workshop: Herma Willemsen 055 355.02.04 met vermelding van: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd, dieetwensen
 

 
Ugchelen voor de voedselbank in januari

Ugchelen voor de voedselbank in januari
 
Ook in 2018 verzamelen we voor de voedselbank Ook in 2018 verzamelen we voor de voedselbank

De Voedselbank Apeldoorn bestaat sinds 2006. Momenteel maken zo’n 270 gezinnen in Apeldoorn wekelijks gebruik van de voedselbank. Mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen hebben minder dan 200,00 euro per maand te besteden. Naar mate het aantal voedselbanken in Nederland groeit is de beschikbaarheid van levensmiddelen uit de landelijke en regionale bedrijven kleiner geworden.

lees meer »
 
Vacatures Bronkerk per 2018

Vacatures Bronkerk per 2018

De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures

 
Boekenkast Duiker

Boekenkast Duiker

Houdt u van lezen? Kijk dan eens in de boekenkast van de Waterloopleinmarkt, achter in de hal van De Duiker. U vindt er een gevarieerd aanbod van mooie romans, streekromans, spannende thrillers en detectives en wat er verder aan literatuur en lectuur wordt aangeboden. De collectie wordt voortdurend ververst. Dus: kom, kijk en verwen uzelf met een goed boek. Het is zelfbediening: er staat een geldkistje bij en de boeken kosten allemaal een euro.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.